Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Travma ve Psikolojik Sağlamlık Laboratuvarı

Çalışmalarına 2022 Şubat ayında başlayan İbn Haldun Üniversitesi Travma ve Psikolojik Sağlamlık Laboratuvarı, lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrencilerin travma ve psikolojik sağlamlık alanlarına ilişkin bilgi ve birikimlerini arttırmaya yönelik seminer ve okuma grupları düzenlemek ve bu bilgi ve birikimi akademik ve saha çalışmalarına dönüştürmek amacıyla kurulmuştur.

Laboratuvar, 2021-2022 eğitim öğretim yılında on yedi klinik psikoloji lisansüstü öğrencinin gönüllü katılımı ve Dr. Burcu Uysal’ın danışmanlığında faaliyet göstermeye başlamıştır. Bu faaliyetler kapsamında öncelikle alana ilişkin bilgi ve birikimin artmasını sağlamak adına alanında uzman isimler davet edilmiş ve tecrübelerinden istifade edilmiştir. Farklı ekol ve yaklaşımlar çerçevesinde travma meselesi ele alınmıştır. Bu çerçevede yıl boyunca çeşitli seminerlere ev sahipliği yapan laboratuvar, ayda bir yaptığı toplantılarda da alan yazından seçilen ve ileride yapılabilecek akademik çalışmalara zemin oluşturabilecek makaleleri okuyup, incelemiştir.

Bu süreçte lisans öğrencilerin ve İbn Haldun Üniversitesi dışındaki diğer öğrencilerin teveccühünü kazanan Travma ve Psikolojik Sağlamlık Laboratuarı, yeni dönemde de seminer ve okuma etkinliklerine devam etmeyi, çeşitli grup çalışmaları organize etmeyi ve akademik çalışmalar yürütmeyi planlamaktadır.